Voor Nagels

KLEURKEUZE: De keuze van de passende nagellakkleur is vooral afhankelijk van het gewenste uitzicht. Bij een chique avondoutfit passen vooral elegante, donkere en roodkleurige nagels. Met knallende kleuren bereikt men een opvallende look, terwijl nude- en rosétinten een natuurlijke indruk geven. Bovendien lijken donkergekleurde nagels kleiner. Lichte kleuren hebben een tegenovergesteld effect en zijn daarom uitstekend geschikt voor kleine nagels.


GOED LAKKEN: Voor het lakken wordt aangeraden de nagels met nagellakremover te bewerken, om een zo vetvrij mogelijk oppervlak te creëren. Vóór het aanbrengen het kwastje zo afschrapen dat er geen druppels of oneffenheden ontstaan. De lak altijd vanaf het nagelbed in de richting van de nagelpunt aanbrengen, in zo weinig mogelijk strepen. Bij bredere nagels wordt aangeraden rechts en links een klein randje open te laten. Zo lijkt de nagel smaller en fijner. Kleine nagels moeten helemaal worden gelakt. Door lichtere kleuren lijken ze groter.


NAGELVERZORGING: Alvorens de nagels te vijlen en te knippen, deze eerst 5 - 10 minuten in olijfolie dompelen. Daardoor wordt voorkomen dat de nagels bij het vijlen kunnen splinteren. Alle nagels moeten in de gewenste nagelvorm tot dezelfde lengte worden gevijld. De nagelschaar mag alleen maar worden gebruikt als een nagel gespleten is. Het inkorten moet altijd met een bladvijl gebeuren. De natuurlijke variant bestaat uit rond gevijlde nagels. Hier moet de vorm op het nagelbed worden aangepast. Tegen stompe nagels of gele verkleuringen helpen vooral nagellak, nagelserum en polijstvijltjes.