Zonnebescherming

De Aloë Vera Sun Care-producten van LR worden gekenmerkt door de uiteenlopende toepassingsvormen: voor alle huidbehoeften, van gel tot spray. De producten hebben allemaal een hoog gehalte aan aloë vera en voldoen aan de hedendaagse vereisten voor moderne zonnebrandmiddelen. Alle producten dragen het UVA-keurmerk waarmee wordt bevestigd dat de producten een afgewogen verhouding uv A- en uv B-filters bezitten. De sterkte loopt van SPF 20 tot SPF 50.


UV A EN UV B- Naast het zichtbare licht straalt de zon ook ultraviolette straling naar de aarde die voor mensen onzichtbaar is. Deze straling kan bij een te hoge dosering negatieve gevolgen hebben voor de huid. Daarom moeten wij ons bij het zonnebaden ook tegen deze straling beschermen. Uv a-stralen kunnen vooral huidbeschadigingen zoals voortijdige huidveroudering, veroorzaken. Uv b-stralen staan bekend als de hoofdoorzaak van zonnebrand. De intensiteit van de zoninstraling (= uv-index) hangt af van verschillende factoren, zoals seizoen, tijdstip van de dag, breedtegraad, hoogte, bodemreflectie en weersomstandigheden, die telkens via het internet bij de weerdiensten in Europa kunnen worden opgevraagd. De dosis uv-straling is vooral belangrijk voor kinderen.


ZONNEBESCHERMING VOOR KINDEREN: De kinderhuid heeft nog geen afweermechanismen die wij als volwassenen wel hebben. De huid van een kind moet daarom beter worden beschermd en heeft nood aan een hogere SPF (Sun Protection Factor). Jonge kinderen en vooral zuigelingen dienen natuurlijk helemaal niet aan directe zoninstraling te worden blootgesteld.
AANWIJZINGEN: Elk huidtype is anders, net als de zoninstraling. Zonnebrandcrème is geen vervanging voor een parasol, T-shirt of zonnehoed. Om ook uzelf tegen langetermijnschade door de zon te beschermen, dienen de intense zonnestralen ‘s middags te worden vermeden.